Orden i klesskapet

Ved sesongskifte kan det være lurt å ta en skikkelig opprydding i garderoben og pakke bort sommer- eller vinterklærne. Vi gir deg tips til hvordan du kan holde orden i klesskapet.

pakke bort sommertøy

Få orden i klesskapet ved å sortere

Etter en lang sommer med lette og luftige plagg, venter høsten med strikk og ull. For å beholde orden i klesskapet kan det være smart å sortere tøyet før det pakkes bort. På denne måten blir det enklere å hente frem igjen.

Orden i klesskapet med god organisering

For å beholde en god oversikt i klærne dine kan det være nødvendig med litt organisering. Kjeder som IKEA, Biltema og Clas Ohlsen har gode løsninger for oppbevaring som bidrar til bedre orden i klesskapet. Med store esker eller tøyposer kan du merke hva som inneholder hva og enkelt finne frem til ting. Husk at tøyet bør oppbevares tørt over sesongen. Det er ingen god ide å oppbevare klærne i uteboden for eksempel, da det kan bli ødelagt av smådyr eller sette seg jordslag i det. Vask også tøyet før det sorteres vekk, hvis ikke kan bakterier lett få grobunn. OMO Flytende vaskemiddel er et fint alternativ.

Skill klærne og få orden i klesskapet

For en bedre orden i klesskapet kan det være en ide å skille de ulike plaggene fra hverandre. Når du skal pakke bort sesongtøy er det lurt å ha adskilte poser eller esker sortert etter klestype: t-skjorter, sommerkjoler, strandklær etc. Dersom du har mye klær og sliter med plass, kan det være en ide å kjøpe vakumposer som suger ut luften slik at klærne tar mindre plass.

Kvitt deg med klær du ikke bruker og få orden i klesskapet

Mange av oss sitter på store mengder klær som ikke brukes. Klær som er utbrukt, som ikke passer lengre eller som vi rett og slett har glemt. Dette tar unødvendig plass og hindrer orden i klesskapet. Det finnes mange muligheter i dag for å selge eller gi bort klær. Benytt deg av disse og gjør samtidig noe bra for miljøet. Tøy som er utbrukt leveres til gjenbruk, og vipps, så har du bedre plass til de klærne du faktisk bruker.

Planlegg sesongen og få bedre orden i klesskapet

Planer om å reise til syden i vinter? I så fall, ikke pakk bort alle sommerklærne. Legg til side de plaggene du tror du skal ha med deg, så slipper du bruke unødvendig tid på å lete deg frem når tiden kommer. På denne måten beholder du orden i klesskapet.

Orden i klesskapet for hele familien

Å holde orden i klesskapet til barna er vel så viktig som i ditt eget. Tøy som du vet blir for smått til neste år kan sorteres vekk eller gå videre som arveklær til minstemann. Få gjerne med deg barna under oppryddingen, det kan være en fin markering av sesongskifte.