10 gode tips når du skal pakke bort sommertøy

Når høsten kommer er det på tide å rydde i garderoben og pakke bort sommertøy. Det er kanskje ikke den morsomste jobben, men her har vi samlet 10 gode tips til hvordan du stuer plaggene vekk.

pakke bort sommertøy

Etter en fin årstid med lette og luftige plagg, er det på tide å pakke dem vekk og finne frem varmere klær som holder deg varm for de kommende månedene. Slik gjør du det:

1. Sortering

Sorter tøyet før du pakker det bort. Ellers kan det fort bli kaotisk når du skal pakke det ut igjen (og den tiden kommer).

2. Organisering

IKEA, Biltema, Clas Ohlson og andre kjeder har store esker som det er lett å merke. Du kan også bruke store tøyposer, eller vanlige plastposer. Merk med hvite lapper eller sprittusj hvilke bokser eller poser som inneholder hva.

3. Skille klærne

Ha gjerne en pose til hver av familiemedlemmene, eller sorter etter klestype: Strandklær, shortser, t-skjorter, sommerkjoler.

4. Vask tøyet

Vask tøyet før du stuer det bort, eller se i hvert fall etter om det er helt rent. Hvis ikke kan bakterier lett få grobunn i klærne. Rene klær holder også møllen unna.

5. Klesopprydding

Trenger du virkelig alt sommertøyet? Hvis det er et plagg du ikke har brukt hele sommeren, er det liten sannsynlighet for at du vil bruke det neste sommer. Benytt muligheten til å ta en liten klesopprydding med det samme.

6. Stoff bør oppbevares tørt

Det er ingen ide å ha klær i uteboden, for eksempel. Da kan det bli ødelagt av smådyr eller det kan sette seg jordslag i det.

7. Gå over barnas klær

Er det noe som er for smått til å brukes neste sommer? Eller som kan gå over i esken med arveklær til minstemann?

8. Plassbesparende pakking

Har du mye klær? Du får kjøpt vakuumposer der du kan støvsuge ut luften, så klærne tar mindre plass.

9. Få hjelp til å pakke bort sommertøy

La gjerne barna hjelpe til med å sortere sine egne klær. Det kan være en fin markering av at sommeren er over.

10. Planlegg

Planer om å reise til Syden i vinter? Ikke pakk bort alle sommerklærne, men legg til side de sommerplaggene du tror du skal ha med i kofferten.