Bevare fargen i klærne

Er du lei av at den svarte buksa har blitt grå, og at den blå genseren har mistet den freshe fargen? Pass på at du vasker plaggene riktig om du vil bevare fargen i klærne.

bevare fargen i klærne

Mange opplever at fargen i klærne falmer etter å ha blitt vasket gjentatte ganger. Heldigvis går det an å gjøre noe med problemet. Noen vaskemidler er nemlig laget for å redusere problemet med at fargen i klærne falmer, og enkelte av dem er spesielt egnet for fargede, mørke og svarte klær. Les nøye på etiketten til vaskemiddelet. Vask klærne på den laveste temperaturen som er anbefalt, og bruk et skånsomt vaskeprogram.

Skill mellom lyse og mørke plagg

Ikke vask svarte eller mørke klær sammen med lyse hvis du ønsker at de skal beholde fargen. Det har seg nemlig slik at vaskepulver til lyst og hvitt tøy inneholder ingredienser (blekemiddel) som kan slite på fargene. Derfor anbefales det å bruke vaskemiddel uten blekemiddel til farget og mørkt tøy.

Tørking av klær kan også spille en rolle: Når klærne tørkes bør du ikke henge dem i direkte sollys, da fargen blekner på denne måten. I tillegg kan tørketromler slite på fargen. Derfor bør du prøve å unngå det. Hvis plagget kan vaskes i vaskemaskinen bør du vrenge det slik at det ikke kommer i kontakt med andre klær.

Følg doseringsanbefalingene

For at resultatet skal bli best mulig må du følge doseringsanbefalingene på pakken. Ved for høy dosering kan man risikere at det dannes mye skum i maskinen, og det kan være vanskelig å få skylt ut overflødig vaskemiddel av klærne når vaskeprogrammet er slutt. Ved for lav dosering kan det hende tøyet ikke blir rent.

Vaske jeans

Jeans er blant plaggene som raskt mister både fargen og fasongen. Dette plagget behøver derfor ikke å bli vasket så veldig ofte. I stedet for å kaste buksa i vaskemaskinen kan du fjerne de synlige flekkene. Bruk en mild såpe på en klut med varmt vann, og gni bort flekkene.

Flekkfjerneren fra OMO inneholder PowerLiftSystem, et flekkfjerningssystem helt uten blekemidler, som effektivt løfter og fjerner flekker uten å skade tøyet.