Hva kan vaskes sammen med…?

I en liten husholdning kan det være vanskelig å fylle opp en vaskemaskin med tekstiler som bør vaskes sammen. Så hva kan vaskes sammen med hva? Her får du svar på det flest lurer på.

Fargede klær i vaskemaskinen. Hva kan vaskes sammen? FOTO

Hva kan vaskes sammen med hvite klær?

Hvite klær bør alltid vaskes med hvite og lyse plagg. En lys pastellfarget genser eller t-skjorte kan vaskes med hvite klær, men kraftige farger vil kunne smitte over på de lyse. Sorter derfor alltid klærne dine etter farge – og gjerne etter lignende farger.

Les også: La hvitt forbli hvitt

Hva kan vaskes sammen med jeans?

Jeans kan vaskes med mye – faktisk nesten alt av vanlig tøy som vaskes på 40 grader. Det du derimot bør unngå er å vaske jeans med sarte tekstiler som kan bli slitt av knapper og glidelåser i metall, som er på jeansen.

Les også: Hvordan vaske jeans?

Hva kan vaskes sammen med undertøy?

Får du ikke fylt opp hele maskinen med undertøy er det ingenting i veien for å vaske undertøy med klær eller sengetøy og laken – så lenge du kjører et program på 60 grader. Det er også viktig at klærne tåler en 60 graders vask.

Undertøy i finere materialer, for eksempel silkeundertøy og blondetruser, bør dog vaskes separat for å unngå at de slites av rue materialer, knapper og glidelåser.

Les også: Vasker du undertøy riktig?

Hva kan vaskes sammen med sengetøy?

Klarer du ikke fylle en vaskemaskin med sengetøy og laken kan du vaske de med andre ting med tilsvarende tekstil som skal vaskes på 60 grader, for eksempel kjøkkenhåndklær. Selv om det også kan virke logisk å vaske håndklær med sengetøy, bør du unngå dette. Grunnen til det er at håndklær ofte har et grovere stoff som kan føre til nupper og slitasje på sengetøyet.

Les også: Hvordan vaske sengetøy?

Hva kan vaskes sammen med ull?

Ullprogrammene på nye vaskemaskiner er ofte mer skånsomme enn om du vasker for hånd, så det er ingenting i veien for å vaske ull i vaskemaskinen. I vinterhalvåret skal det ikke mye til for å få en full maskin med ullplagg, men du skal likevel få tips. Ull, ullblandinger om det så bare er få prosent ull, samt slike kan vaskes sammen. Trenger du å fylle vaskemaskinen ytterligere, så kan du fylle på med bomullsklær også. Husk riktig vaskemiddel: Milo er spesialutviklet for å ta vare på ull, silke og delikate tekstiler.

Les også: Tips til vask av ull